bospadbeschrijving

Naast de prachtige tuin met vele kruiden en andere planten, willen wij u ook kennis laten maken met de voetpaden, die langs de buitenkant van de tuin lopen.

De start …
Als u het bospad begint te volgen, meteen rechts na het terras, dan valt direct het uitzicht op de monumentale watermolen op. U staat dan voor de takkenril, waar vogeltjes, insecten, enz. een plek vinden. Vervolgens wordt u steeds weer verrast door het uitzichten op de Oude Berkeltak, respectievelijk op de tuin. Langs het pad staan mooie bomen (beuk, eik, acacia) met soms grillig gevormde stammen en takken. Voorbij het loodsje en de composthoop vindt u een houten bank, waar het heerlijk op toeven is. Kijkt u naar het water, dan zou zo maar de Berkelzomp “De Snippe” voorbij kunnen komen varen.
Het pad volgend komt u beneden uit in de buurt van het huisje van de imker.

Het vervolg…
Vervolg nu het pad, waarbij de vijver aan uw linkerhand blijft.
Het tweede deel van het bospad begint meteen rechts na de ronde zithoek met die mooie stenen bank. Hier loopt u naar boven. Naar links kijkend ziet u het amfitheater, waar u (later) een bezoekje aan kunt brengen.
Na de klim komt u via een paar stenen treden weer beneden aan.
Hier begint, naar rechts afbuigend, het STILTEPAD. Let u maar eens op, hoe heerlijk stil het achter de klimheuvel is. Het geroezemoes vanuit de tuin, het klaterende water in de vijver en zelfs het watergeruis van de watermolen verstilt hier! Verderop ziet u aan uw linkerzijde verschillende bessenstruiken, dan weer rechts de tweede composthoop. Voorbij het graspad met de geleide fruitbomen, links, en de schaduwplanten, rechts, bent u aan het einde van het voetpad gekomen.

Een bezoekje aan het amfitheater en de klimheuvel zijn zeker de moeite waard. Kunt u zich voorstellen: voordrachten, muziek op dit uitgelezen plekje? Er werd van zoveel mogelijk gebruikt materiaal uitgegaan. Die filosofie geldt trouwens voor de hele tuin.  Als u nog energie over hebt, klim dan vooral op de heuvel. Gezeten op de kunstig gemaakte stenen bank ligt de tuin als het ware aan uw voeten. Een aardig aspect: vanaf de heuvel kunt u de Berkel en de kerktoren van Eibergen waarnemen.