Twee kunstenaressen geven binnenkort workshops in Kruidenhof te Mallum 🤩🌿

Hilde Grooters gaat aan de slag met klei en planten en maakt met de deelnemers een keramieken voorwerp. Dit wordt naderhand geglazuurd en gebakken. Op een later tijdstip kunnen de makers hun werk dan ophalen in de Kruidenhof. Zij doet dit op 13 augustus met kinderen en op 20 augustus met volwassenen.

Hilda Liem geeft op 20 augustus aan volwassenen een workshop keien beschilderen. Zij brengt de materialen mee en leert de deelnemers hoe een eenvoudige steen in een mooi kunstwerk kan veranderen. Voorbeelden daarvan zijn momenteel te zien in de Kruidenhof, waar ook werk van Hilde Grooters en nog vijf andere kunstenaars is tentoongesteld.

Volwassenen betalen voor deelname aan de workshops 15 euro per persoon. Voor kinderen is het gratis, dankzij een subsidie van de Protestantse Diaconie.

Per workshop kunnen er tien personen meedoen. Opgeven van tevoren is noodzakelijk. Volwassenen doen dit via kruidenhoftemallum@gmail.com tot uiterlijk 16 augustus. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar gebruiken mailadres kruidenhofmallum@gmail.com (zonder te) tot uiterlijk 9 augustus.

De workshops beginnen om 14.00 uur.

Foto's:

- Hilde Grooters (midden) tijdens de kunstworkshop van vorig jaar.

- Een beschilderde kei van Hilda Liem.