Seizoen 2019

JULI

High Tea en jazzmuziek

Tijdens de High Tea op zondag 28 juli is er ook een muzikaal optreden van Jazz Jump Seven. Zeven muzikanten die deel uitmaken van Jazzewind uit Winterswijk, een vereniging voor muzikanten die buiten hun vaste orkesten met elkaar in verschillende samenstellingen willen musiceren.

Tussen 14.00 en 16.00 uur kunnen de bezoekers niet alleen genieten van iets te drinken en versnaperingen, maar ook van jazzmuziek. Mainstream jazz met wat uitstapjes in de richting van de oude stijl en de populaire muziek uit de jaren 50 van de vorige eeuw. De Kruidenhof, geheel in zomertooi, is geopend van 13.30 tot 17.00 uur. Tijdens de High Tea worden behalve thee, koffie en frisdrank ook hartige en zoete versnaperingen geserveerd. Deze zijn gemaakt door culinair ervaren vrijwilligers van de Kruidenhof, deels met ingrediënten uit de tuin.

De toegangsprijs, 7,50 euro, is inclusief bezoek aan de tuin, iets te drinken en drie versnaperingen. Donateurs betalen 5 euro.

Zoete en hartige versnaperingen tijdens de High Tea in Kruidenhof te Mallum in Eibergen (foto: Kruidenhof te Mallum).

JUNI

Optreden Klezmerorkest Freilach, 23-06-2019

Ondanks de hoge temperaturen waren er toch ruim 80 toehoorders, die enorm genoten van de intense klanken van de Jiddische muziek met folkloristische invloeden. Begaafde musici die zich van de hitte onder het afdak niets leken aan te trekken. Wederom een zeer geslaagd concert in de muzikale reeks van dit seizoen. Volgende maand (zondag 28 juli) genieten van dixieland en jazz oude stijl tijdens de High Tea met Jazz Jump Seven en veel zoete en hartige heerlijkheden.

« 1 van 4 »

Op bezoek in Duitse tuinen

Met ons paspoort in de tas stapten we donderdag 13 juni in de bus van Theo Travel, want het jaarlijkse tuinreisje voor de vrijwilligers van de Kruidenhof ging dit jaar naar het buitenland. Deze keer geen Nederlandse maar Duitse tuinen en dat bleek een prima idee.  

De eerste stop was in Steinfurt, waar we de Kreislehrgarten Steinfurt bezochten. Eerst een kop koffie of thee met lekkere homemadekruidkoek van Mirjam, meegenomen in de bus. Vervolgens tijd voor een rondleiding, waarbij bleek dat deze mooie tuin de titel Lehrgarten niet voor niks draagt en dat je nooit te oud bent om te leren, want we staken nog wel het een en ander op. 

Ons tweede aanlegpunt was bij Elisabeth Schwietering in Heek-Nienborg. Zij heef een informele tuin met borders in fraaie combinaties en veel sfeervolle zitjes, waar we dankbaar gebruik van maakten om van een voortreffelijke lunch te genieten. Vooral de luxueuze strandstoel met afdak was populair. 

We besloten ons uitstapje in Waldschlösschen Beckering-Nieman in Wüllen. Hier zijn de bloemen en planten geïntegreerd in de bosrijke omgeving. Eigenaren Christiane en Dirk Beckering bleken een bijzonder gastvrij stel te vormen en in hun bostuin vielen we van de ene verbazing in de andere. Heel wat anders dan de twee voorgaande tuinen, maar daarom niet minder interessant en zeker bijzonder. In hun woonkamer en serre genoten we van bier en borrels. 

Even na zessen draaide onze bus weer de parkeerplaats bij de Pickerhal op en ging iedereen tevreden huiswaarts. Dank aan de organisatie, het was weer prima geregeld en absoluut de moeite waard!

« 1 van 48 »


MEI


6 mei

De tuin is sinds 4 mei officieel geopend! Als aftrap van het seizoen vond afgelopen weekend het Lenteweekend plaats in en rondom Kruidenhof te Mallum. Zo’n 80 standhouders zorgden ervoor dat er genoeg te zien en beleven was in de tuin. De zon en regen bundelden hun krachten samen om de voorjaarsbloemen nog mooier in bloei te laten staan. Al met al waren het weer twee mooie dagen. Voor alle aanwezigen: bedankt voor jullie komst!

« 1 van 8 »

1 mei

De tuin ligt er klaar voor. Voorjaarsbloemen bloeien, de bedden zijn gewied, het malse, lichte lentegroen omzoomt de kruidenvakken, het terras staat klaar. Nu de bezoekers nog.  Zaterdag gaat de tuin weer open, met meteen twee dagen vol activiteit. Wees welkom in de Kruidenhof tijdens het Lenteweekend Eibergen! Samen met Groei&Bloei en een kleine 80 standhouders staan we klaar om u te ontvangen.
Zie ook www.lenteweekend-eibergen.nl

Graag tot zaterdag en zondag!  

« 1 van 10 »

APRIL

29 april

Het weer wordt steeds mooier en daar maken we dankbaar gebruik van in de tuin! Zo is er afgelopen week hard gewerkt aan de vernieuwing van de pergola. Bekijk de foto’s om alvast een indruk te krijgen, maar natuurlijk nog beter: kom dit weekend langs tijdens het Lenteweekend op 4 en 5 mei 


9 april

De tuin begint al flink te bloeien! 🌿🌷🌼🌳
Nog maar minder dan een maand tot de opening van de tuin. We beginnen het seizoen met het lenteweekend op 4 en 5 mei. Kijk voor meer informatie op: www.lenteweekend-eibergen.nl


MAART
15 maart (vrijdag): NLdoet
Net zoals andere jaren was er een belangrijke werkdag in het kader van NLdoet. De tuin moet bevrijd worden van de ‘winterlast’, zodat het normale onderhoud weer kan plaats vinden. Ongeveer 25 vrijwilligers, waaronder 10 leerlingen en hun docent van het AOC Borculo, hebben deze taak op zich genomen. Ondanks de regen zat de stemming er goed in…


FEBRUARI
Het begint al weer te kriebelen, het voorjaar steekt in de tuin letterlijk de kop op. Niet alleen de vorm van krokussen en sneeuwklokjes, maar ook beeldige knalroze mini-cyclaampjes laten zich gelden. Hetzelfde geldt voor een aantal vrijwilligers, als eerste aanzet voor het nieuwe seizoen druk bezig met het sorteren van de afgelopen zomer en najaar geoogste zaden. Nog even en er kan gezaaid worden. Begin mei gaat de Kruidenhof weer open, met als start het Lenteweekend op 4 en 5 mei!


JANUARI

23 januari: nieuwjaarsborrel

Het begin is er! De vrijwilligers zagen elkaar weer in het nieuwe seizoen op de nieuwjaarsbijeenkomst.

De tuin toonde zich in wintertooi.