Geschiedenis

De Kruidenhof bevindt zich op een historische plek. In het verleden bevond zich op deze locatie het Eibergse zwembad en daarna werd het een tennisbaan. Tenslotte kwam er weer een natuurlijker landschap terug door de aanleg van een kruidentuin. Het ontwerp, met de grote ovale vijver in het midden en daaromheen de plantenbedden is een ontwerp van  landschaps-  en tuinarchitect Bas Slatman uit Oldenzaal. De aanleg was in handen van hoveniersbedrijf Geerdink uit Neede, samen met een groot aantal vrijwilligers. Aanwezige materialen zoals tegels, gravel, zand en dergelijke zijn zoveel mogelijk hergebruikt. Zij zijn terug te vinden in de stapelmuurtjes, de paden en de klimheuvel.
In april 2003 is begonnen met het planten en inzaaien van gewassen en niet lang daarna ging de Kruidenhof open voor publiek.

Inmiddels is het een volgroeide kruidentuin, die nog steeds wordt onderhouden door vrijwilligers in samenwerking met Tuinen van Geerdink, zoals het hoveniersbedrijf inmiddels heet. Sinds het voorjaar van 2021 ligt naast de Kruidenhof ook een openbaar voedselbos, dat ook door de vrijwilligers van de Kruidenhof is aangelegd en wordt onderhouden.

Hoewel het uiteraard nog vooral draait om de planten en bloemen, speelt het culturele aspect tegenwoordig ook een grote rol. De culturele activiteiten lopen uiteen van een High Tea met oude jazzmuziek tot een concert van een klassiek ensemble of chansonnière.

Gebied rondom de Mallumse Molen in 1850. Eind 19e eeuw kwam Mallem onder de hamer en werden de bezittingen verdeeld. Het terrein van de Hof te Mallem, met het jachtrecht in de heerlijkheid Borculo en het voeren van de titel "Heer van Mallem" kwam in handen van de Enschede textielfamilie Van Heek.
« van 3 »

De aanleg:


« van 15 »

Impressies uit 2013:


« van 13 »

Verbouwing van het tennisclubgebouw (2003/2004):


« van 13 »