Activiteitenoverzicht

Gedurende het seizoen van begin mei tot half oktober zijn er activiteiten voor zowel volwassenen als kinderen. 

Entreeprijs: 3 euro voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar. Wie voor minimaal 15 euro per jaar donateur wordt, heeft het hele seizoen gratis toegang voor twee personen met uitzondering van speciale activiteiten.

Voor de culturele activiteiten gelden andere toegangsprijzen
(minimaal 8 euro, donateurs 5 euro).

De culturele activiteiten beginnen om 14.00 uur, de jeugdactiviteiten om 13.30 uur.

 

Het programma voor 2024 zal hier zo snel mogelijk geplaatst worden. Om een idee te krijgen van de activiteiten die zoal georganiseerd worden staat het programma van vorig jaar hieronder. 

CULTUREEL PROGRAMMA 2023

Activiteiten zijn van 14.00 tot 16.00 uur, tenzij anders vermeld. Normale toegangsprijs (3 euro), tenzij anders vermeld.

6 mei Open huis

GRATIS TOEGANG van 13.00 tot 16.30 uur! Live muziek met Orgue de Barbarie (tussen 14.00 en 16.00 uur). Xandra Storm zingt en speelt Franse chansons op haar Franse handdraaiorgel. We hebben ook Franse hapjes.

27 mei Fietsconcert

Onderdeel van het Kamermuziekfestival Eibergen (afwijkende entreeprijzen, zie www.podiumeibergen.nl). Aanvang 10.30 uur.

4 juni Optreden Trio Gilet

Heerlijk aanstekelijke muziek uit alle hoeken van de wereld. Een muzikale wereldreis met diverse muziekstijlen op piano, gitaar en accordeon. Entree 10 euro.

24 juni Open huis

van 13.00 tot 16.30 uur vanwege 20-jarig bestaan met optreden van trio Bakelied (tussen 14.00 en 16.00 uur). De mannen spelen al jaren bij Caramba, de band die Joris Linssen begeleidt. Zang en muziek op accordeon, contrabas en gitaar. Een muzikale zoektocht met onder andere liedjes van The Scene, Jacques Brel, De Dijk, Willeke Alberti, Klein Orkest, Toon Hermans, Polle Eduard en Suzan & Freek. GRATIS ENTREE.

7 juli Wijn, spijs en kruiden

vanaf 19.00 uur. Koken, proeven en genieten van wijn- en spijscombinaties onder deskundige leiding van een vinoloog/gastronoom en een wijnhandelaar. Ter plekke koken met verse kruiden uit de Kruidenhof. Hou onze Facebook en Instagram pagina’s in de gaten voor meer info.

30 juli Opening buitenkunsttentoonstelling

met sfeervolle muziek van Dagmar Buesink op handpan. Deelnemende kunstenaars:  Joke Klumpers, Bert Koerts, Hilde Grooters, Jan te Kulve, Jeanne en André te Dorsthorst en Hilda Liem. Tentoonstelling is ongeveer een maand te zien.

20 augustus Kunstworkshops

met onder andere keramiek maken met Hilde Grooters. Deelname 15 euro (inclusief entree).

24 september Oogstfeest

met o.a. workshop bloemschikken o.l.v. Groei&Bloei, theeproeverij met kruiden uit de Kruidenhof en een mini-vogeltaartje maken. Deelnamekosten worden nog bepaald.

7 oktober Lichtjesavond

Vanaf 19.00 uur is de hele Kruidenhof verlicht. Dat zorgt voor een bijzondere sfeer. Gratis entree, maar een vrijwillige bijdrage wordt bijzonder op prijs gesteld.

JEUGDPROGRAMMA 2023

Bij iedere activiteit kun je meedoen aan de Thuis bij de beestjes-kleurwedstrijd.

> Voor aanmelden of vragen kunt u een mail sturen naar: kruidenhofmallum@gmail.com
> Bij aanmelding gaan we ervan uit dat je daadwerkelijk komt. Kun je niet, meld je dan af, zodat jouw plek beschikbaar is voor een ander kind, want we hebben vaak een wachtlijst.
> Alle activiteiten zijn vanaf 6 jaar en gratis (behalve het vleermuizenkamp).
> De activiteiten worden gesponsord door de Diaconie van de Protestantse Gemeente Eibergen-Rekken.
> Begeleidende ouders betalen €3,- entree voor de tuin.

14 mei Natuurfotografie

Je leert van fotograaf Wim Hietbrink hoe je mooie natuurfoto’s kunt maken. Neem je camera of mobiele telefoon mee! Moeders mogen vandaag gratis mee!
> Start 13.30 uur.

21 mei De imker vertelt

Bijen kijken, honing proeven en waskaarsen maken – Imker Guus vertelt van alles over bijen. Daarna gaan we samen waskaarsen maken.
> Start 13.30 uur.

3 en 4 juni Vleermuizenkamp

Kamperen in de Kruidenhof, hoe leuk is dat! Je zet eerst je eigen tent op, samen met je vader/moeder/opa/oma. Daarna gaan we samen met mensen van de vleermuizenwerkgroep aan de slag. Zij vertellen over vleermuizen en je gaat natuurlijk vleermuizen bekijken. ’s Morgens krijg je een lekker ontbijtje.
> Deze activiteit is van 8 tot 12 jaar. Je komt zelf met begeleiding. Per persoon kost dit €12,50.
> Start 19.30 uur.

11 juni Kruidenboter en kruidenthee

We gaan kruidenboter en kruidenthee maken. We zoeken in de tuin samen naar de juiste kruiden. Hoe ruiken deze kruiden en zijn ze ook lekker? Wist je dat er ook eetbare bloemen zijn?
> Start 14.30 uur. 

2 juli Kriebelbeestjes

Wat kruipt en leeft er in en op de grond? We gaan kijken naar allerlei beestjes. Waar leven ze en we zoeken op hoe deze beestjes heten.
> Start 13.30 uur. 

23 juli EHBO trommeltje en herbarium

We gaan op zoek in de tuin naar kruiden die helpen bij allerlei ongelukjes of als je je niet lekker voelt. Deze kruiden gaan we drogen tussen oude boeken en hiervan kun je thuis een herbarium maken. Zo krijg je jouw eigen EHBO herbarium.
> Start 13.30 uur. 

13 augustus Keramiek met Hilde

Hilde Grooters maakt de mooiste kunstwerken van keramiek. Je kunt vandaag van haar leren hoe je ook iets moois maakt met klei. De inspiratie haal je uit de natuur.
> Start 13.30 uur. 

3 september Gedichten in de Kruidenhof

Onder leiding van Mariëlla Vermeer ga je een gedicht schrijven met de natuur als inspiratie. Dit gedicht ga je versieren, we lamineren het en hopelijk mogen we het (even) een leuk plekje geven in de Kruidenhof. Zo kan iedereen die in de Kruidenhof is genieten van jouw mooie gedicht.
> Start 13.30 uur.

1 oktober Pompoenseizoen

We gaan een pompoen uithollen en we maken hier pompoensoep van. MMM, lekker! De uitgeholde pompoen wordt een leuk sfeerlichtje.
> Start 13.30 uur.