Seizoen 2019

MEI

20 mei

Blues, ragtime en swing

Aanstaande zondag in Kruidenhof Eibergen

Een mix van blues, ragtime en swing, daaruit bestaat het programma van Herbie&Guitar Ray, die zondag 26 mei optreden in de Kruidenhof te Mallum in Eibergen. Gewapend met vintage-instrumenten geven deze mannen een gevarieerd concert.

Herbie (Harbert Grezel) was in 2013 winnaar van het beste Bluesduo in Nederland , werd genomineerd voor de titel “Beste harmonicaspeler van Nederland” en won in 2015 het NK Straatmuzikanten en de Straatmuzikantenblues.

Guitar Ray (Raymond Nijenhuis) begeleidt vele nationale en internationale artiesten en is een veelzijdige muzikant. Guitar Ray staat met een been in de rijke Amerikaanse muziek historie en het andere stevig in het heden. Dat heeft hem het respect van internationale (meestal Amerikaanse) artiesten opgeleverd, die dan ook graag van zijn spel gebruik maken voor tournees of cd-opnames.

Het optreden van dit duo begint om 14.00 uur, de entreeprijs is 5 euro (donateurs 2,50 euro). Adres Kruidenhof: Mallumse Molenweg 39, Eibergen.


6 mei

De tuin is sinds 4 mei officieel geopend! Als aftrap van het seizoen vond afgelopen weekend het Lenteweekend plaats in en rondom Kruidenhof te Mallum. Zo’n 80 standhouders zorgden ervoor dat er genoeg te zien en beleven was in de tuin. De zon en regen bundelden hun krachten samen om de voorjaarsbloemen nog mooier in bloei te laten staan. Al met al waren het weer twee mooie dagen. Voor alle aanwezigen: bedankt voor jullie komst!

« 1 van 8 »

1 mei

De tuin ligt er klaar voor. Voorjaarsbloemen bloeien, de bedden zijn gewied, het malse, lichte lentegroen omzoomt de kruidenvakken, het terras staat klaar. Nu de bezoekers nog.  Zaterdag gaat de tuin weer open, met meteen twee dagen vol activiteit. Wees welkom in de Kruidenhof tijdens het Lenteweekend Eibergen! Samen met Groei&Bloei en een kleine 80 standhouders staan we klaar om u te ontvangen.
Zie ook www.lenteweekend-eibergen.nl

Graag tot zaterdag en zondag!  

« 1 van 10 »

APRIL

29 april

Het weer wordt steeds mooier en daar maken we dankbaar gebruik van in de tuin! Zo is er afgelopen week hard gewerkt aan de vernieuwing van de pergola. Bekijk de foto’s om alvast een indruk te krijgen, maar natuurlijk nog beter: kom dit weekend langs tijdens het Lenteweekend op 4 en 5 mei 


9 april

De tuin begint al flink te bloeien! 🌿🌷🌼🌳
Nog maar minder dan een maand tot de opening van de tuin. We beginnen het seizoen met het lenteweekend op 4 en 5 mei. Kijk voor meer informatie op: www.lenteweekend-eibergen.nl


MAART
15 maart (vrijdag): NLdoet
Net zoals andere jaren was er een belangrijke werkdag in het kader van NLdoet. De tuin moet bevrijd worden van de ‘winterlast’, zodat het normale onderhoud weer kan plaats vinden. Ongeveer 25 vrijwilligers, waaronder 10 leerlingen en hun docent van het AOC Borculo, hebben deze taak op zich genomen. Ondanks de regen zat de stemming er goed in…


FEBRUARI
Het begint al weer te kriebelen, het voorjaar steekt in de tuin letterlijk de kop op. Niet alleen de vorm van krokussen en sneeuwklokjes, maar ook beeldige knalroze mini-cyclaampjes laten zich gelden. Hetzelfde geldt voor een aantal vrijwilligers, als eerste aanzet voor het nieuwe seizoen druk bezig met het sorteren van de afgelopen zomer en najaar geoogste zaden. Nog even en er kan gezaaid worden. Begin mei gaat de Kruidenhof weer open, met als start het Lenteweekend op 4 en 5 mei!


JANUARI

23 januari: nieuwjaarsborrel

Het begin is er! De vrijwilligers zagen elkaar weer in het nieuwe seizoen op de nieuwjaarsbijeenkomst.

De tuin toonde zich in wintertooi.