Gedurende het seizoen van 30 april tot 2 oktober zijn er activiteiten voor zowel volwassenen als kinderen. Beide programma's vindt u hieronder.

Entreeprijs: 3 euro voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar. Voor de culturele activiteiten gelden andere toegangsprijzen (minimaal 8 euro, donateurs 5 euro).

Deelname aan jeugdactiviteiten is gratis dankzij financiële steun van de Diaconie van de Protestantse Gemeente Eibergen-Rekken. Opgave is wel noodzakelijk en kan tot de vrijdag voor de activiteit via kruidenhofmallum@gmail.com. Per activiteit geldt een maximum aantal deelnemers. Begeleidende volwassenen betalen 3 euro (tenzij donateur).

De culturele activiteiten beginnen om 14.00 uur, de jeugdactiviteiten om 13.30 uur.


Activiteiten voor de jeugd 2022

8 mei
Tijdens Berkelfestival gaan we waterbeestjes vangen en bestuderen in… ja natuurlijk, de Berkel! Vanaf ons nieuwe vlonder aan het water. Omdat het vandaag moederdag is, mogen begeleidende moeders (en oma’s natuurlijk ook) gratis naar binnen.
Deelname 2,50 euro.

29 mei
De bijen zijn al weer druk geweest, de vroege honing is geoogst. Onzer imker Guus vertelt hoe dat is gegaan, wat die bijen allemaal gedaan hebben voordat de honing op jouw broodje komt. Je mag proeven en je mag ook een kaars maken van echte bijenwas.
Deelname 4 euro.

19 juni
Dat wordt smullen vandaag, we gaan stokbrood bakken op een houtvuur. Je hoeft er alleen maar een beetje boter op te doen (of niet als je daar niet van houdt), want we maken ze van deeg met verse kruiden. Dat is sowieso lekker! Enne, het is vaderdag, dus begeleidende vaders of opa’s hoeven vandaag niet te betalen.
Deelname 5 euro.

10 juli
Vind je koken leuk en wil je wel eens weten wat je allemaal met verse kruiden en eetbare bloemen in je eten kunt doen? Kom dan koken met kruiden en versier je gerecht met allerlei leuke gekleurde bloemen. Zelf plukken, koken en opeten!
Deelname 5 euro.

31 juli
Zoemende bijen op bloesem, een torretje op een blad, inzoomen op een mooie bloem, de Kruidenhof is echt een plek om prachtige foto’s te maken. Van onze professionele fotograaf Rebke krijg je veel goeie tips om nog mooiere foto’s te maken. De mooiste zetten we op Facebook en Instagram. Natuurlijk met jouw naam erbij!
Deelname 2,50 euro

21 augustus
Weet jij welk blad je kunt gebruiken om de pijn en jeuk te verzachten als je in de brandnetels bent gerold? Onze kruidendeskundige Marianne vertelt je dat en ze weet nog veel meer van geneeskrachtige kruiden. Samen met haar maak je je eigen natuurlijke EHBO-trommeltje.
Deelname 2,50

11 september
Met planten en bloemen kun je prachtige kunstwerken maken. Met kunstenares Hilde ga je aan de slag om een natuurlijk kunstwerk van keramiek te maken. Krijgt vast een mooi plekje bij je thuis.
Deelname 5 euro.

2 oktober
Het is pompoentijd en wat je daar niet allemaal mee kunt doen! Het is dan nog wel geen Halloween, maar we kunnen al wel leuke pompoenlampen maken. Uithollen en het vruchtvlees gebruiken we om soep te maken. Twee vliegen in één klap!
Deelname 5 euro


Culturele agenda 2022

Zaterdag 30 april
OPEN TUIN! Grijp je kans en komt vandaag GRATIS onze vernieuwde Kruidenhof bekijken. We houden open huis van 11.00 tot 17.00 uur. Met om 14.00 uur een verrassende activiteit, waarin vooral aandacht voor de jeugd. En er komt ook muziek aan te pas…

Tipje van de sluier.....

Zondag 22 mei
MXD is een gospelkoor dat bestaat uit zeven enthousiaste zangers. Ze zingen niet alleen in kerken, maar ook in huiskamers en vandaag bij ons in de tuin. Bekende en minder bekende liederen.
Aanvang 14.00 uur, entree 8 euro.

Zondag 24 juli
HIGH TEA met SAXOFONIST BENNIE WAANDERS en PIANIST BERT VAN DER VEEN.
Bennie Waanders maakt deze middag niet alleen muziek, maar vertelt ook over zijn jeugd in Neede naar aanleiding van het boek dat hij daarover schreef. En we hebben natuurlijk weer heerlijke hapjes bij diverse soorten thee. Aanvang 14.00 uur, entree 10 euro inclusief 3 versnaperingen.

Zondag 28 augustus
ZIE EN BELEEF KUNST TUSSEN DE KRUIDEN
Tijdens deze activiteit voor volwassenen zijn er vier kunstenaars in de Kruidenhof. Zij vertellen niet alleen over hun werk, je kunt ook samen met hun kunst maken.
Met Hilde Grooters maak je keramiek met kruiden en bloemen.
Met Hilda Liem maak je een dromenvanger.
Met Carla Slotboom vlecht je een vlinder van wilgentenen.
Met Jan Kulsdom ga je houtdraaien.
Iedere kunstenaar geeft 3 keer een workshop van een klein uur. Afhankelijk van de workshop kunnen er per kunstenaar elk uur 4 tot 10 personen deelnemen.
Van 13.30 tot 16.30 uur. Deelname voor 1 workshop inclusief entree en een consumptie 15 euro . Voor de tweede en derde workshop betaal je 10 euro (dus exclusief entree en consumptie).
Opgave via kruidenhoftemallum@gmail.com

Zondag 18 september
OOGSTFEEST met diverse kramen met lekkernijen en bloemen. En met muziek van slagwerkgroep FULL POWER (van Euphonia Eibergen). Aanvang 13.30 uur, entree 8 euro.